Állandó oldalak

Legújabb hozzászólások

A Szabó Tímea modellező klub

2013.12.19. 21:05 Szoboszlay György

A vasárnapi ásotthalmi polgármester-választás tanulságait dolgozgatja fölfelé lelkesen a küldetés- és felelősségtudatos, írástudó értelmiség, ki-ki vérmérsékletének és politikai ízlésének megfelelően. Nem tartóztatta meg magát Szabó Tímea sem, akinek az év talán legfontosabb politikatudományi fogalma, a "Toroczkai-modell" megkonstruálását köszönhetjük.

Feltételezem, hogy a rohamosan növekvő szegénység, kilátástalanság és düh lehetettek azok a tényezők, amelyek Toroczkai táborába vittek állampolgárokat.

Szabó Tímea írásában láthatóan érvényes alapigazságok megfogalmazására törekszik, holott teljesen nyilvánvaló: fogalma sincs, mi történik ebben az országban és legfőképpen december 15-e értelmét nem képes felfogni. És aki kedd este lemaradt a Kálmán Olga által Márki Józseffel készített telefonos interjúról, annak persze esélye sincs arra, hogy felfogja. Míg a PM politikusa képtelennek mutatkozik az Ördög, annak cimborái és Orbán Viktor alkotta bűvös háromszög szárai közül kitörni, addig Márki József az egész ország számára világossá tette: hogy mit csinált 2006-ban, illetve az azóta eltelt évek során Toroczkai László, az magasról nem számít most, 2013 végén Ásotthalmon, vagy az ország más pontján, ha történetesen a Fidesz apránkénti, részletekben való eltakarítása a feladat. Amit néhány nappal ezelőtt egyébként az ásotthalmiak példásan abszolváltak is.


Nekünk, demokratáknak meg vannak a békés eszközeink, válaszaink és tennivalónk is.

Akkor lassan elő kellene venni ezeket a "békés" eszközöket (mi lehet egyébként békésebb megoldás annál, mint amihez Ásotthalom polgárai folyamodtak?), hogy a választások előtt négy hónappal az ország népe végre valami világos iránymutatást kaphasson demokratáitól. Az év eleje óta az MSZP és az Együtt-PM meghatározó politikusai következetesen az ej, ráérünk arra még alapállására helyezkedtek, ha a sajtó időnként megpróbált választ kapni arra, hogy mégis, mikor méltóztatnak végre munkához látni? Ásotthalom tanulsága akár ennek a szánalmas, eltökölt évnek a mérlegeként is levonható lenne. Egy magára hagyott falu lakói, akik számára Pest-Buda demokratái egyetlen kurta mondatnyi "választ" nem tudtak ezidáig megfogalmazni, demokráciásdit játszottak és nem hagyván nekik -szó szerint- más választási lehetőséget, hát igen: az "ördöggel" kötöttek szövetséget, a Fidesz ellenében. Ami számomra semmi mást nem bizonyít, mint azt, hogy Márki József és falubelijei jobban tudják értékelni Churchillt, mint Szabó Tímea.

Ugyanezek a demokraták most, december 15. után is csak egyetlen "üzenettel" voltak képesek előállni: "hát mi a f.a.c van veletek, hova tettétek az eszeteket?"

nem tudom elfogadni azt az érvelést, hogy a „ráadásul az amúgy rasszista, antiszemita alak helyben ellenzékinek számít, erősen Fidesz-ellenes hangot ütött meg”

Világos: az ásotthalmiak becsületét csak a passzív ellenállás menthette volna meg.  Ha a változást akarók képesek felelős döntést hozni és inkább otthon maradnak, nem fröccsen rájuk a jobboldal történelmi és halálos küzdelme következtében felvert sár egy része. Igaz, hogy így a változás is elmaradt volna, de legalább most nyugodtan lehetne beletekinteni a tisztesség gyémántszilárdságú tükrébe.

A balfelen azóta is: döbbenettől kikerekedett szemek, fennakadt szó és persze mindenekelőtt, s továbbra is DK-szopatás, hiszen bejegyzése alapján világos, hogy a felelősségáthárítás gyötrelmes lelki folyamata Szabó Tímea esetében is a párt irányadó vonala mentén megy végbe. És amíg a "demokratikus ellenzék" "erői" egymás hiteltelenítésével vannak elfoglalva, addig ne csodálkozzunk, hogy Ásotthalom lakói számára egyedüli hiteles megoldásként (még egyszer: volt más?) éppen Toroczkai László kínálkozott. Múltjával együtt. Ami egyébként nem kevés falubeli számára ugyanúgy ismeretlen volt, mint Szabó Tímea munkára buzdító direktívája.

Ez egy valóban modellértékű történet. Aminek még csak az elején járunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyoos.blog.hu/api/trackback/id/tr395699465

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Szabó Tímea modellező klub 2013.12.20. 15:26:02

Amíg a „demokratikus ellenzék” „erői” egymás hiteltelenítésével vannak elfoglalva, addig ne csodálkozzunk, hogy Ásotthalom lakói számára egyedüli hiteles megoldásként (még egyszer: volt más?) éppen Toroczkai László kínálkozott.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jag3 2013.12.20. 14:02:57

"Márki József az egész ország számára világossá tette: hogy mit csinált 2006-ban, illetve az azóta eltelt évek során Toroczkai László, az magasról nem számít most, 2013 végén Ásotthalmon, vagy az ország más pontján, ha történetesen a Fidesz apránkénti, részletekben való eltakarítása a feladat"

Eszerint nem hallgattad az interjút, vagy nettó odahazudod Márki József neve mellé a __saját__ álláspontodat.

Márki József annyit mondot, hogy ez HELYI polgármester választás, a nagypoliitika nem számit, személyesen ismeri Toroczkait, aki megigérte, hogy KILÉP a 64 Vármegyéből és MELLŐZI a szélsőjobb látványpolitizálást. És úgyitélte meg, hogy Toroczkai alkalmas polgármesternek ezekkel a feltételekkel. Ezzel szeben az alternativa Márki józsefél nem a "fideszdiktatúra" hanem egy betegeskedő, feladata ellátására __ALKALMATLAN_ jelölt.

Elmondottak és az interjú komolysága, korrektsége, az intejúalany agabiztossága és felkészltsége alapján egyébként Márki József alkalmasabb lenne az MSZP vezetésére mint Mesterházy "darálógép" Attila. Többnagyságrenddel alkalmasabb.

J.László 2013.12.20. 15:15:05

Ez a baj a "radikális" jobboldallal. Secperc alatt átállnak a másik oldalra, ha úgy jön ki a lépés.

Bafana 2013.12.20. 15:41:02

Öröm hallani a szocionista oldalról jövő gágogást :)) Toroczkay győzelmével a ballibák egyszerűen nem tudnak mit kezdeni.

turbocat 2013.12.20. 15:51:39

nem történt semmi, csak amit már úgy is tudunk...., végtelenül sötét, tudatlan népek vagyunk....., bakker......, ehhez képest a gyertyafény tündöklő napsütés......, félre a tréfával, a riportokat, megnyilatkozásokat nézve, ennyi büdösbunkó, tudatlan az egész világon nincs több, mint itt van !

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2013.12.20. 16:05:48

"A vasárnapi ároktői polgármester-választás" - Ásotthalom, nem Ároktő.

Szoboszlay György · http://anyoos.blog.hu/ 2013.12.20. 16:44:34

@jag3: Az utolsó mondatodban leírtakon magam is elgondolkodtam az interjú hallgatása közben; maradjunk annyiban, hogy Ásotthalmon és környékén valószínűleg több embert urnához tudna vinni, mint Mesterházy.
A korábbi állításaidhoz: De és nem. Vagyis végighallgattam az interjút, azt hiszem, nehéz is lett volna pusztán a képzelőerőre hagyatkozni. Nem én, hanem Szabó Tímea beszél modellről Ásotthalom kapcsán és én az ő gondolati csapása mentén haladtam tovább. Ásotthalom nem HELY, hanem ESET ami majd még párszor ismétlődni fog az ország különböző pontjain. Hát persze, valószínűleg elsősorban helyi ügyek mentén. A "fideszdiktatúrá"-t viszont a magam szövegében nem találom.
süti beállítások módosítása